Gezilebilecek Yerler

Dünyanın sayılı tatil bölgelerinden biri olan Fethiye;  uçuşuz bucaksız vadileri, muhteşem koyları ve adaları, özel ve halk plajları ve ekstrem sporlarıyla vazgeçilmezleri bir arada bulunduran cennetten köşe…

Fethiye bölgesi ziyaretçilerine unutulmayacak bir tatil vaad etmektedir. Yapılacak o kadar fazla aktivite ve gezilecek bölge bulunan Fethiye de tatil yapmaya doyamayacaksınız.

Şehrin karmaşasından kaçıp doğa ile bütünleşmek, kendisini denizin koynuna bırakmak isteyenler için Fethiye vazgeçilmez bir bölgedir.

Gezilecek yerler:

Çalış

Fethiye’nin en güzel plajlardan biri olan Çalış Plajı, kilometrelerce uzunluktaki plajının yanı sıra oteller villalar, restoranlar ve hediyelik eşya dükkânlarıyla ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Ilık ılık esen yaz rüzgârlarına karşı yürümek isteyenler için, dünyanın 7 harikası sayılabilecek güneş batını asla kaçırmayınız. Bu plaj sizlere muhteşem bir görsel şölen sunacaktır.

Ölüdeniz:

Dünyanın en popüler tatil beldelerinden biri olan “Ölüdeniz” benzersiz denizi ve muhteşem manzarası ile sizleri adeta büyüleyecektir.

Bir diğer adı da “Blue Lagoon” olarak da bilinen Ölüdeniz, plaj tarafında otel ve pansiyonlar ile harika restoranlar ve barlar ile dolu bir sahil beldesidir. Ölüdeniz yamaç paraşütçüleri tarafından dünyaca ünlü ve popüler olan uçuş noktası olan Babadağın eteklerindedir. Harika manzarası ve hava şartları ile dünyanın en iyi yamaç paraşütü yerinden biridir.

Ölüdeniz plajı 2 bölümden oluşur. Denize doğru bakarken solda kalan kısım, Belcekız olarak adlandırılan uzun kumlu bir kumsala sahiptir. Diğer kısım ise Ölüdeniz olarak bilinen lagun kısmıdır.

Hisarönü - Ovacık:

Hisarönü bölgesi denince aklınıza il gelecek şey gece hayatı, neon ışıkları ve dans edebileceğiniz birbirinden güzel kulüpleridir.  Hisarönü Ölüdeniz ile Fethiye arasında bulunmaktadır. Restoranlar, barlar, kulüpler ve bir çok mağazalarla doludur. Gündüzleri sakin bir kasabadır. Fakat gece olunca bu belde adeta büyülü bir alana dönüşmektedir.

Ovacık aslında Hisarönü ile aynı yerdedir. Hisarönü'nün başlangıç kısmında yer alan ovacık oteller, pansiyonlar ve özel mülklerle doludur. Birkaç dakikalık yürüyüş sizi Hisarönü merkezine götürür.

Ayrıca firmamıza ait olan Memories Restaurant & Coctail Bar restoranımızda sizleri keyifle ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Kayaköy:

Hayalet Köy, Karmylassos, Levisse Köyü olarak da bilinen Kayaköy bölgesi Fethiye ve Ovacık bölgesi arasında yer almaktadır. Rumların küçük bir köy olarak kurduğu Levissi Köyü, yıllar içinde gelişmiş ve dışarıdan göç almaya başlamış. En sonunda da küçük bir kasabaya dönüşmüş. ‘Karya' isminde ilk yerel gazete de bu köyde basılmıştır. Medeniyet olarak çok ileride bu köyde zaman içeriisnde göçler yaşanmış ve adeta terkedilmiş hayalet köy olarak sizleri karşılamaktadır.

Fethiye’ye yolunuz düşer ise mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

 

KAŞ

Önemli bir turizm beldelerinden olan kaş dalış, konaklama ve eşsiz plajları ile misafirlerini ağırlamaktadır. En popüler plajlarından olan kaputaş plajına uğramadan kaştan ayrılmayın.

Bölgede diğer ziyaret edilebilecek alanlar: Mavi Mağara, Çukurbağ Yarımadası, Xanthos Antik Kenti, Patara Ören Yeri, Saklıkent Kanyonu, Patara Plajı, Kaş Marina, Antiphellos Antik Kenti, Uzun Çarşı, Simena Antik Kenti, Kıbrıs Kanyonu, Aperlai Antik Kenti, İslamlar Köyü, Aslanlı Mezar ve Kaleköy Limanıdır.

 

BU YAZIYI PAYLAŞ